Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: 7/2006 (V.24.) TNM rendelet
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2017-03-06 14:02:58
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásának folyamatát írja le.  Az energetikai megfelelőséget három mutató kiszámításával kell alátámasztani:

  • az egyes határoló szerkezetek hőátbocsájtási tényezőinek megfelelőssége;
  • az épület fajlagos hőveszteségének megfelelőssége;
  • az összesített energetikai jellemző megfelelőssége.

Az energetikai tanúsítás követelményrendszerének részletes ismertetése

 

Az energetikai minőséget a vizsgált épület - illetve önálló rendeltetési egység - összesített energetikai mutatójának és a vizsgált épület geometriai méreteivel és rendeltetésével azonos, a minimumkövetelményeknek éppen megfelelő, viszonyítási alapként szolgáló épület, illetve önálló rendeltetési egység összesített energetikai mutatójának százalékban kifejezett arányával kell jellemezni. A meghatározott arányszám alapján a [ 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet]ben meghatározott módon - az épületeket az A - I katágóriák egyikébe kell sorolni.

 

Forrás, további információ: Pannon Épületenergetika

 






Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink