Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Más néven: szolárhűtés. Egy új és zöld módszer a hűtésre. Különlegessége, hogy a nyári időszakban a napenergia által termelődött felesleges hőt használja fel a hűtés működtetésére. Ez egy nagyon okos megoldás, hiszen az adszorpciós hűtéssel nyáron megvan az ingyen hűtés, télen megvan a fűtésrásegítés és az év nagy részében van melegvíz. Mindez a legtisztább forrásból, a Napból.

Tulajdonképpen a keletkezett hőenergia tartja működésben magát a hűtőgépet. Ennél a módnál a hűtőközeg körfolyamatban tartásáról az gondoskodik, hogy a gázok (pl. ammónia) vagy folyadékok anyagi részecskéi megtapadnak és fölhalmozódnak a szilárd anyagok felületén, ami elnyeli őket és magasabb hőmérsékleten adja ki.


A szócikkhez társított címkék:
adszorpciós hűtés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink