Már 641 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Alaphálózat
Verzió: 2  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-10-18 12:07:11
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 Az egységes országos magassági alaphálózat (EOMA) egy földmérési és térképészeti hálózat, amelyre a módosított 16/1997. (III. 5.) FM számú rendelet előírásai vonatkoznak. 

 

Jogszabályi követelményei:
  • Olyan pontossággal és sűrűséggel kell létesíteni és fenntartani az egységes országos magassági alaphálózatot, hogy az alkalmas legyen az általános földmérési és térképészeti feladatok végrehajtására.
  • A 0-ad rendű kéregmozgási hálózattal azonos EOMA I. rendű hálózat pontjainak és a II.-III. rendű hálózat mélyalapozású pontjainak alkalmasnak kell lenniük a függőleges földkéregmozgás vizsgálatára.
  • A Balti-alapszint az EOMA viszonyítási rendszere.

 
Olyan pontossággal és sűrűséggel kell létesíteni és fenntartani az egységes országos magassági alaphálózatot, hogy az alkalmas legyen az általános földmérési és térképészeti feladatok végrehajtására.
 
A 0-ad rendű kéregmozgási hálózattal azonos EOMA I. rendű hálózat pontjainak és a II.-III. rendű hálózat mélyalapozású pontjainak alkalmasnak kell lenniük a függőleges földkéregmozgás vizsgálatára.
 
A Balti-alapszint az EOMA viszonyítási rendszere.
 

 Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági és pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár pókerenciklopédia