Már 641 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Alternatív energia
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-11-10 17:25:41
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 A természeti jelenségekből kinyerhető tiszta energiák adják az alternatív energiát, ilyen a [napenergia], a [szélenergia], a [vízenergia], [biomassza] és [geotermikus energia].

Az alternatív energia egyben a [megújuló energiaforrások]at foglalja magában. Ezekből az energia jelentősebb emberi beavatkozás nélkül nyerhető ki, és néhány éven belül újratermelődik.

A fosszilis energiahordozó-készletek rohamos csökkenése, és a légkörszennyezés ellen szükségesek a környezetkímélő energiaforrások bevonása. Legnagyobb pozitívumai, hogy kimeríthetetlen források, szabadon hozzáférhető és bárhol rendelkezésünkre álló, tiszta, megújuló energiaforrások.
Használatuk nem okoz környezetszennyezést.


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági és pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár pókerenciklopédia