Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az elektromos készülékek készenléti fogyasztása igen jelentős. Kényelmi szempontból legtöbbször nem szoktuk kihúzni a konnektorból a készenléti állapotban lévő, használaton kívüli készülékeket, pedig érdemes lenne, mert a teljes háztartási áramfogyasztásnak körülbelül 10%-át a készenléti (standby) üzemmódban lévő készülékek viszik el.

 Odafigyeléssel egy háztartás akár évi 10-20.000Ft-ot spórolhat, és 300-500kg széndioxid-kibocsátástól óvhatja meg a környezetet.

Ma már számos megoldás létezik, mellyel automatizálható a használaton kívüli készülékek áramtalanítása; időkapcsolóval ellátott elosztók, távirányítható dugaljak, készenléti állapot ellenőrző egységek, amelyek automatikusan érzékelik az üzemi állapotot, és ha a távirányítású készüléket kikapcsoljuk, akkor azok egy késleltetési időtartam után automatikusan lekapcsolják a készüléket a hálózatról (pl. tv készenléti állapotellenőrző készülék). 


A szócikkhez társított címkék:
áramtalanítás , elektromos készülék
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink