Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az előfizetéses villanyórák működését a feltöltős mobiltelefonokhoz tudnánk hasonlítani.
A fizetős villanyórákat az [áramszolgáltató]?k szerelik fel. A mérőórákat a mobiltelefonhoz hasonlóan lehet feltölteni. A fogyasztók csekken egy előre meghatározott összeget fizetnek be a szolgáltatónál, amiért egy számsort kapnak cserébe. A számokat a villanyórába kell beütni, ami aktiválja a rendszert. A kijelzőn ekkor megjelenik, hogy az adott összegért hány kilowattot fogyaszthat a felhasználó.
Ennek segítségével a fogyasztó kiszámolhatja az áramfogyasztását és takarékoskodhat azon. Amennyiben a kártyán levő összeg felhasználásra kerül, olyankor újra fel lehet tölteni és kapcsolási díj nélkül újraindul a szolgáltatás.


A szócikkhez társított címkék:
előfizetéses villanyóra , villamos áram , villamos energia , villanyóra
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink