Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az elszámoló számlát a leolvasott mérőállás alapján állítják ki.
A végösszeg az energia díjának, a rendszerhasználati díjnak (pl.: elosztói forgalmi díj, kiegyensúlyozási díj, rendszerirányítási díj…) és a pénzeszközöknek  az összege.

A segédlet 6 hónapos fogyasztás részletes elszámolását mutatja.


Elszámoló számla

Az első oldal a részletes elszámolás összesítőjét tartalmazza, mínusz szám esetén mi kapunk vissza pénzt az Energiaszolgáltatótól, pozitív szám esetén mi tartozunk.
A 12es pont tartalmazza a fél éves fogyasztásunk összesítve: A1 (nappali kedvezményes tarifa) = 1185 kWh.


Elszámoló számla 2

Az áramszámla második oldala tartalmazza a mérőállásokat, illetve az ezekből számolt fogyasztásokat, részletezve, hogy mi mennyibe is került.


A 14-es pontban több részre is lehet osztva az elszámolási időszak alatt a fogyasztás és árváltozások, mérőóra cseréje miatt.
 

A 15-ös pont részletezi az elszámolt energiadíjakat. 1320 kWh éves elfogyasztott mennyiségig ún. Egyetemes A1 kedvezmény alapján kerül elszámolásra a fogyasztásunk, 1320 kWh éves elfogyasztott mennyiség felett A1 tarifa alapján, a vezérelt mérőpont fogyasztását az ún. Egyetemes vezérelt B árszabás szerint számoljuk el. A teljes fogyasztásból vonják le a rézszámlában elszámolt díjakat.
 

A 16-os pontban meghatározott rendszerhasználati díjak a felhasznált villamos energia-mennyiség arányában fizetendőek.
 

A 17-es pont a számlában elszámolt pénzeszközöket részletezi. Az AHK kifejezés azt jelenti, hogy az adott tétel után nem kell áfát fizetni.
 

A 18-as, 19-es pont a következő részszámla összesített végösszegét mutatja kWh-ban és forintban.

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink