Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Energia születik a csizmánkból

 

A karra szerelhető ökotöltő, a napenergia raktározó sátor után most itt van a legújabb energiatudatos újdonság, az energiafejlesztő csizma. Kinézetre ez egy egyszerű gumicsizma, azonban nem csak a sár ellen véd, hanem a telefontöltőként is funkcionál.
A lábak által termelt hőt alakítja át árammá a [Seebeck- hatás]? alapján. A létrejött termofeszültséget hőelemmé köti össze és két vékony kerámialap közé raktározza el. Amint a láb melege érintkezik a lap felső részével, energia születik. Ehhez az szükséges, hogy a lap másik oldala a föld hidegét érzékelje. 
12 órányi viselés 1 órára elegendő töltést képes biztosítani a telefonnak. Látható, hogy a technológia még gyerekcipőben jár, azonban már most lenyűgöző. Ha továbbfejlesztik és elrugaszkodnak a csízmától, akkor elfelejthetünk törődni az áram árával.
 
 


A szócikkhez társított címkék:
csizma , energia
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink