Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A világ energiaigénye folyamatosan növekszik, ezért fontos, hogy figyeljünk arra, miként lehetne csökkenteni az erőforrások igénybevételét. Ezzel nem csak a környezetünket óvjuk, hanem jelentős összegeket takaríthatunk meg, például a kompakt fénycsövek alkalmazásával.
Az energiatakarékos izzók miniatürizált fénycsövek. Egy átlagos ilyen izzó azonos fényáram leadása mellett körülbelül egynegyedét, egyötödét fogyasztják a wolframszálas társaiknak. A felmérések alapján egy izzó átlagosan naponta három órát üzemel, vagyis a körülbelül 1000 órás élettartam hagyományos wolframizzók egy év után égnek ki.

Az energiatakarékos izzók közül a legrövidebb élettartamúakra is legalább 3000 órát, vagyis átlagos használat mellett 3 éves működést szavatolnak a gyártók. Az igényes alkatrészekből készült márkás fénycsövek között vannak 6, 9, 12, sőt 15 évig működőképes típusok is. 


A szócikkhez társított címkék:
energiatakarékosság , fénycső , környezetvédelem , megtakarítás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink