Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az indiai tervező, Ramesh Kanth által megtervezett esővízgyűjtő buszmegálló egy olyan ötletet mutat be, aminek segítségével az értékes erőforrás, a víz, nem veszik kárba. Az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy a buszmegálló ne csak mint menedék funkcionáljon, hanem legyen egy ökobarát esővízgyűjtő platformja is.Továbbá ezzel biztosítható lehet egy bizonyos mennyiségű csapadék a száraz évszakokban is úgy, hogy a buszmegálló a földben lévő esővizet gyűjti össze és ezt szolgáltatja vissza a környezetnek.


A tetőre hulló eső egyenesen a földbe vezethető. Viszont szüksége van még továbbfejlődésre, tisztázni kell még, hogy milyen gyors ennek a víznek az útja, a vízvezetékeknek pedig elég mélyre kell kerülniük ahhoz, hogy a víz valóban a talajba jusson. Mindez még csak egy innovatív koncepció, ami talán Indiában, vagy máshol is megvalósul majd.


A szócikkhez társított címkék:
buszmegálló , esővíz , megtakarítás , vízgyűjtő
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink