Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fenntartható fejlődés olyan fejlődési folyamat, ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteit. Főként a földekre, üzletekre, társadalmakra vonatkozik.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1987-es Brundtland-jelentésében szerepelt ez a megfogalmazás. Emellett a környezet elhasználódását kell leküzdeni.


Az ENSZ folyamatában foglalkozik ezzel a kérdéssel. Legutóbb 2005 World Summit Outcome Document a fenntartható fejlődés egymással összefüggő és egymást erősítő pilléreit a gazdasági fejlődés, társadalmi fejlődés és a környezetvédelem kérdéseiben állapítja meg.


Szoros kapcsolatban áll a téma a gazdasági növekedéssel, a gazdaság hosszú távú növekedésével, anélkül, hogy a természeti erőforrások túlhasználatának hosszú távú fejlődése látná kárát, illetve a Föld erőforrásainak végessége miatt, mint az ivóvízhiány, a mezőgazdaságnak saját öntözési programját kell kidolgoznia.

 


A szócikkhez társított címkék:
energiaforrás , ENSZ , fenntartható fejlődés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink