Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az akkumulátorok veszélyes anyagokat, higanyt és nikkelt tartalmaznak, ezért az elhasznált akkumulátor nem szemét, hanem hulladék.
 

1998. október 1 óta tilos a használt elemeket és akkumulátorokat a háztartási szemétbe dobni. Használt [akkumulátort]? soha ne helyezzünk házi hulladékhoz, mert az akkumulátort (épp a higany és a nikkel miatt) újra feldolgozzák, illetve ha nem lehet újrahasznosítani, akkor a veszélyes hulladékokra vonatkozó utasításoknak megfelelően megsemmisítik.
 A használt akkumulátorokat saválló konténerekben gyűjtik. Amelyik kereskedő (legyen az áruház vagy benzinkút) forgalmaz akkumulátort annak gondoskodnia kell a visszagyűjtésről is. (Erre 2005 augusztusa óta jogszabály is kötelezi a kereskedőket.)
 

Magyarországon nem a begyűjtés, hanem az újrahasznosítás okoz még gondot, hiszen nincs ma még olyan üzem, ahol a feldolgozás megtörténhetne.

 


 


A szócikkhez társított címkék:
újrahasznosítás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink