Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Gyakran emlegetik a hidrogént a jövő üzemanyagaként. A hidrogén a leggyakoribb elem a Földön, azonban az előállítása – ahhoz, hogy üzemanyagként lehessen használni – igen veszélyes folyamat. A SolarLab kutatói alkották meg a hidrogén erőművet, amely a hidrogén előállításának egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb módja lehet.

Úgy tervezték meg a part menti erőművet, hogy tengervizet, napelemes csempéket és üzemanyagsejteket tudjon előállítani, amelyet aztán biztonságosan szivattyúzni lehet a tengerfenékre telepített felfújt hidrogén tartályba. A vízhűtő hatás csökkenti a működési hőmérsékletet, és 30%-kal növeli a napenergia hatékonyságát.
 
A hidrogént a víz alatt tárolják, és emiatt a tervezés kiküszöböli a robbanással kapcsolatos kockázatokat, mivel a víz ideális szinten tartja a nyomást. Ezután egy csővezetéken keresztül biztonságosan és hatékonyan el lehet osztani a keletkezett hidrogént a hideg hermetizált víz alatti környezetben.


A szócikkhez társított címkék:
erőmű , hidrogén
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink