Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A hőáramlás a hőmérsékletátadás egyik módja. Növekszik a hőáramlás mértéke, ha a gáz vagy folyadék, amiben az áramlás zajlik (itt a légkör vagy a levegő) mozgásban van.

A hőérzet hőmérséklet (WCT), a nyugvó levegő azon része, amelynek ugyanolyan hűtő hatása van a fedetlen emberi testre, mint az adott szélsebesség és hőmérséklet mellett. Mértékegysége ugyan a hőmérséklet, de értelmezése szerint inkább egy index, ami a szél hűtő hatását segít viszonyítani a szélcsendes körülmények léghőmérsékletéhez.

A szél a tárgyakat nem tudja a környezet hőmérséklete alá hűteni, csak a nagyobb szélsebességek a tárgyakat gyorsabban hűtik le erre a hőmérsékletre.

A hőindex az a hőmérséklet, amit a test érez, ha a hőmérsékletet és a nedvességet vesszük figyelembe.
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink