Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy ház hőszigetelésének legfontosabb alapfeltétele a tökéletes homlokzat. Akkor tud jól működni a hőszigetelés, ha jól van megépítve és semmiféle károsodást nem szenved el.


Azért fontos a homlokzat minősége, mert csak a tökéletes és sérülésektől mentes homlokzat képes a fűtési hőt a házban, és a nyári napsugarakat kívül tartani. A hővédelem hatását a használt hőszigetelő réteg vastagságától független bármely kívülről érkező nedvességhatás csökkentheti, majd akár teljesen megszüntetheti.


Károsodhat a homlokzat természetes öregedés, időjárási hatások vagy esetleg kiviteli hiba miatt, vagy ha olyan építőanyagokat használtak, amelyek nem férnek össze egymással. Jelentős része a homlokzati károsodásoknak a nedvesség miatt van, mivel ez a hiányos fedőréteg foltjain át bejut a falszerkezetbe. Ha szivárog a nedvesség az bejut a szerkezetbe és rongálja azt, illetve a behatoló nedvesség pedig fagykárokhoz vezethet, aminek hatására a fal hőgátló képessége csökken. Például egy téglafal szigetelőértékét már akár 5 % nedvességfelvétel is megfelezi.


Mielőtt nekilátunk a homlokzati hőszigetelésnek, ajánlatos az épület külső burkolatának hibáit felderíteni. Meg kell szüntetni az esetleges homlokzati károkat a lehető leggyorsabban, hogy ne veszhessen el a hasznosítható energia.
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink