Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Itt úgynevezett egyhéjú tetőszerkezetekről beszélünk, és ezeknél nem csak a hőszigetelő képesség, hanem a lépésállóság is fő követelmény. A lépésállóság a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy bizonyos érték feletti nyomószilárdsággal rendelkező anyag „lépésálló”, tehát maradandó károsodás nélkül elviseli a kíméletes járkálásból, figyelmes munkavégzésből eredő igénybevételeket.

 

A szigetelés megkezdése előtt ki kell választani a megfelelő szigetelőanyagot. Ez nehéz, mert azok nagyban különböznek egymástól. Lapostetők hőszigetelésénél nem csak a könnyűbeton és a habcement alkalmazható, hanem a polisztirolhab és a kőzetgyapot is. Mára azonban egyre többen keresik az ökológiailag semleges építőanyagokat, így már számos versenytársa van az ismert szigetelőanyagoknak. A parafa-, és farostlemezek mellett teljesen új, részben kipróbálatlan, rendszeresen pótolható természetes szigetelőanyagok gazdagítják a választékot, mint a len, a cellulóz, használt papír vagy a birkagyapjú.
 
Fontos azonban, hogy a nem járható és hasznosított lapostetők esetén mások a hőszigetelő anyagok terhelési viszonyai. Nagyobb tetőterhelés esetén olyan hőszigetelő anyagok beépítése szükséges, amelyeknek nagyobb a terhelhetősége. 
Kizárólag extrudált polisztirolhab alkalmazható a fordított rétegrendű lapostetők hőszigetelésére. Kéthéjú tetőszerkezeteknél nyitott szálszerkezetű kőzet-, vagy üveggyapot-hőszigetelés alkalmazása javasolt (például padlástereknél). 
 


A szócikkhez társított címkék:
hőszigetelés , lapostető
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink