Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Max Karl Ernst Ludwig Planck (Kiel, Németország, 1858. április 23.Göttingen, Németország, 1947. október 4.) Nobel-díjas német fizikus, a [kvantummechanika]kvantummechanika'">? megalapítója.

 

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Max_Planck

Nobel-díjas, német elméleti fizikus. Az egyetemet Münchenben és Berlinben végezte el. Doktori disszertációjában a termodinamika második főtételének egzakt megfogalmazását és következményeit fejtette ki. Többfelé tanított – Münchenben, Kielben és Berlinben is.  Fizikai Nobej-díját a hatáskvantum felfedezéséért kapta. Részt vett a relativitáselmélet kiépítésében, ő alkotott pontos megfogalmazást a tömeg-energia ekvivalenciáról.

Planck elsősorban a fekete test spektrumának magyarázatáról híres. Testét számos Nobel-díjas sírja mellé helyezték végső nyugalomra.


A szócikkhez társított címkék:
kvantummechanika , Max Karl Ernst Planck
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink