Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Nagy felületű sugárzó fűtés radiátorok és konvektorok nélkül, lényegét tekintve ugyanaz, mint a falfűtés, csak a mennyezetfűtésnél, értelemszerűen, a mennyezetre kerül a fűtő panel. Láthatatlan fűtőtest a mennyezetben - nem látszik, csak fűt a sugárzó mennyezetfűtés.

A mennyezetfűtés hatalmas előnye, hogy fűtéskorszerűsítésnél, felújításnál a legegyszerűbben felszerelhető. Meglévő lakásoknál nincs falbontás, szétverés, bontás! A mennyezetre alulról 5cm vastag szigetelés, majd hő tükörrel ellátott fűtőpanel kerül. A működése során ez sugárzó hőt biztosít, mely az ablakon besütő napsütés érzetét kelti, csak a fényhatás nélkül.

A sugárzó hő miatt már 20 fokos levegő esetén is olyan komfortfokozatot érzünk, mint 23 fokos radiátorfűtésnél, így néhány fokkal kevesebb is elegendő, ezáltal akár 15-20%-os megtakarítás is elérhető.

Higiéniai előnyei is vannak. Nem keletkezik említésre méltó légmozgás és így a porszemek és más szennyeződések nem kavarognak a levegőben. Maguk a fűtőfelületek nem keltenek légmozgást.

Lehetőség van arra is, hogy nyáron a rendszert hűtésre is használjuk.

Ennél a fűtési módnál van egy kis gond. Sugárzó fűtésként fentről lefele sugározza a meleget, ami átmelegíti a tárgyakat először, majd a tárgyak is melegítik a levegőt. Ez olyan, mint amikor süt a nap - télen. Ugyanis a hősugarak útjában álló tárgyak mintegy leárnyékolják azokat, így az alattuk levő felületek nem melegszenek fel. A szekrényekben is hűvös van és a pára meg lecsapódik a hideg felületekre, mert az olyan.

Hűteni viszont tökéletes. Közel azonos hőmérsékletű hűvös légtömeget eredményez a működése, kiválóan vezérelhető.


A szócikkhez társított címkék:
fűtés , mennyezetfűtés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink