Már 641 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A mozgási, más néven kinetikus energia a mozgásban lévő testek energiája. Hogy egy test mozgásállapota hogyan változik, az az erőktől, és azok munkájától is függ .

 

A test gyorsítására fordított munka növeli a test mozgási energiáját és csökkenti, ha a felgyorsított test munkát végez, tehát a test mozgási energiája egyenlő a munkával.

 

Leibnitz, német fizikus már használta a mozgási energia fogalmát. A XVIII.században már több kutató is felismerte a hő és a munka, valamint a hőállapot és a molekuláris mozgás kapcsolatát. A mozgási energia annál nagyobb, minél nagyobb a test tömege és a mozgási sebessége.

 


A szócikkhez társított címkék:
mozgási energia
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági és pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár pókerenciklopédia