Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A [vízszintes falszigetelés]?hez vízhatlanul csatlakoztatott, talajon fekvő padlók talajnedvesség elleni szigetelése.

 

Nagyon fontos része a szigetelésnek, sokszor elfelejtkeznek róla, pedig legalább olyan fontos, mint a falszigetelés. A padlószigetelés nagy felületű lemezszigetelés, amelynek fektetésekor nem csak a hosszanti, de a kereszttoldásokra is figyelni kell. Akkor a leghatásosabb, ha két rétegben készül, és a második réteg merőleges az elsőre.

 

 

Mindig utólag kell elkészíteni a padlószigetelést, ugyanis ezzel elkerülhető a padló alatti feltöltés, a falazat utólagos süllyedéséből adódó károsodás, valamint elkészíthetőek a padlózatban futó vezetékek, közművek.

 

 

Fontos arra figyelni, hogy a padlószigetelés önmagában semmit sem ér, ugyanis a [vízszintes falszigetelés]? nélkül a padló alatt összegyűlő nedvességet (esetleg talajpárát) a falhoz vezeti, és ezzel nagyobb kárt okoz, mint amennyit használ.

 

Tehát fontos a falszigetelés és a padlószigetelés megfelelő összekapcsolása: ha a padló és a falváltás – azaz [vízszintes falszigetelés]? – síkja egybeesik, akkor egyszerű a helyzet, azonban ha ez a két szint különbözik, akkor nagyon gondosan kell eljárni. Ilyenkor akkor is két réteggel kell kialakítani a váltást, ha egyébként csak egyrétegű lenne a padló és a falszigetelés.


A szócikkhez társított címkék:
padló , szigetelés , takarékosság
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink