Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A nanocsövek egy rendkívül olcsó előállítási módját fejlesztették ki papírból a Stanford Egyetem tudósai.

A papír szerkezetileg alkalmas a szén nanocsövek megtartására, illetve másik jó tulajdonsága, hogy erős és könnyen hajtható anyag.

Az első kísérletek méretre vágott, másoláshoz használt papírral folytak, amire egy tollal szén nanocsöveket juttattak. Ezt a papírt utána lítiumot tartalmazó anyagba, majd elektrolitba mártották, ami által kémiai reakció jött létre.
Mindez 20%-kal könnyebb elemet eredményez a fémet hasznosító technológiához képest. Ez a tároló gyors energialeadásra is képes. A tintaszerűen festett szén nanocsövek bárhová könnyen felfesthetőek, így számos textilféle vagy falfelület válhat energiatároló felületté.

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink