Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Talajhőcserélő

 
Egy, a föld mélyében vezetett csőből és egy beszívó egységből álló szerkezet. A csőben haladó levegőnek időt kell hagyni, hogy átvehesse a föld állandó melegét. Ehhez kell igazítani a cső hosszát. 
Működésével a nyári 32 fokos levegőt 20 fokra hűtve érkezteti a házba, a téli -15 fokosat pedig 3 fokon. A nyári haszna egyértelmű, hiszen a hűtésre fordított energia drasztikusan lecsökken a talajhőcserélő használatával. Télen a fagypont felettire „melegített” levegő nem károsítja a szellőzőgépet, arról nem is beszélve, hogy az előfűtésre így nem kell energiát fordítani.
A beszívó egységben található szűrőknek köszönhetően a beérkező levegő port- és pollenmentes. Abszolút energiakímélő megoldás, ha a házunk „zöldségét” a végletekig szeretnénk fokozni.
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink