Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A falak közötti belső tér vízszigetelésére használják ezt a kifejezést. Az a lényege, hogy egyfajta teknőt képeznek bitumenlemezes szigeteléssel. Ez úgy történik, hogy a főfalak alá már bekerült szigetelés, és ez körbe 20 cm-et lelógott kívül. A falra pedig egy speciális kellősítő – kenhető szigetelőanyag – felvitele után ráolvasztjuk a szigetelést. Előtte egy alapvakolat már felkerült a falra, amire azért volt szükség, mert a téglafelület eléggé egyenetlen. Így a vízszigetelést ne szúrhatta, sérthette meg semmi. A kellősítőre pedig azért volt szükség, hogy a lemez jobban odaragadjon, odakössön a falra. Ez felfogható egyfajta alapozónak. 

 

 A falra kerül tehát a 4,5 mm-es üvegfátyol-betétes bitumenlemez, ami perzselővel lett a falra olvasztva, és ezt jól össze kell olvasztani még a főfalak alól kilógó darabbal. Ezután a pinceszinten – a szintén a főfalak alá tett csíkokkal összeolvasztva –, az aljzatra kell tenni a szigetelést. Itt is kellősítőt kell használni, a széleken 15 cm átfedésekkel. Duplán meg kell erősíteni a sarkoknál és a széleknél. Erre jön majd egy technológiai fólia és az aljzatbeton.
 
 


A szócikkhez társított címkék:
szigetelés , teknő
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink