Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A jól ismert üveggyapot ezzel az új alkalmazási módszerrel mindennemű korszerű építési technológiának eleget tesz. 

A szalagban gyártott üveggyapotot 3 cm-es darabokra vágva, préselve, vákuumozva, majd bálába kötve lehet megvásárolni.  Egy speciális gép segítségével a bálák fellazulnak és egy fúvócsőbe kerülve belövik őket a szigetelendő területre. Ezzel a bonyolult vázszerkezetek, a szűk hézagok tökéletesen kitölthetővé válnak. Ezzel a módszerrel máris ki van küszöbölve az a probléma például, hogy a tetőszéleket nem lehet megfelelően leszigetelni. A leggyakoribb és legbosszantóbb építési hibák egyike, hogy a felső betonkoszorú felső és külső részéhez nem férnek hozzá a szigetelőanyaggal, így nem is szigetelik le. Itt alakulnak ki először a hőhídak a tetőtéri lakásokban és itt kezd el penészesedni a szoba. Ez az első hely, ahol elillan az energia, pedig nem alacsony az áram és a gáz ára.


A szócikkhez társított címkék:
befújható üveggyapot , üveggyapot
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink