Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Egyesült Nemzetek 1992-es klímaváltozásról szóló keretegyezménye 2050-re előirányozza az [üvegháztartás]?ú gázok kibocsátásának csökkentését, az 1990-es értékhez képest 80-95%-kal.
Erre a célra létrehozott [Elektromos Mobilitás program]? az elektromos energiával történő közúti közlekedést, az [energiatudatos környezet]?ért és jövőért felelős gondolkodásmódot támogatja. Ez az új technológia kevésbé szennyezi a környezetet, és fokozottabban alkalmazza a [megújuló energia]?forrásokat.

Az elektromos járművek (EV) és a hálózatról tölthető elektromos járművek (PHEV) várhatóan országunkat is elérik, és a számuk Nyugat-Európában 2020-ra elérheti a 10 milliót.
Ezen technológia elterjedéséhez nagyobb kapacitású akkumulátorokkal rendelkező megbízható járművekre, és nyilvános elektromos autótöltő-állomásokra van szükség.

Első nyilvános elektromos autótöltő-állomás Pesten
Budapesten először 2010 szeptemberében az ELMŰ Váci úti székháza előtt nyilvános elektromos autótöltő állomást állítottak fel. Az elektromos járművek töltése még idén nem növeli meg a villanyszámla összegét, mert ezen oszlopok 2012 végéig térítésmentesen biztosítják az energiát az elektromos autók feltöltéséhez.

E-mobility Network
2011. június 14-án az E-Mobilitás terjesztésének támogatása érdekében az ELMŰ (Budapesti Elektromos Művek Részvénytársaság) létrehozta az E-Mobility Networkot. Célja, hogy felhívja a figyelmet az elektromos közlekedés nyújtotta előnyökre, összefogja azon vállalatokat, amelyek úttörő szerepet kívánnak vállalni az elektromos autózás magyarországi elterjesztésében. Központi téma a tapasztalatcsere, az információnyújtás és a folyamatos tájékoztatás az érdeklődők számára

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink