Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az energia létszükségletünk, ám már csak korlátozott készletben áll rendelkezésünkre és emellett igen drága. Ezért fontos, hogy úgy használjuk fel, hogy az adott körülményekből a legjobbat hozzuk ki. Optimalizálni kell a nemzetgazdaságoknak a felhasználást úgy, hogy gazdaságosan és energetikailag biztonságosan tudják kielégíteni az energiafelhasználók igényeit, mindeközben a környezetvédelmi és egyéb rendeleti szempontokat is figyelembe véve.

A költségek csökkentésére remek lehetőség a felesleges termelés, kibocsátás és felhasználás elhagyása, az energiatakarékos üzemmódú berendezések alkalmazása és a gazdaságos terhelésleosztás, mint pl. az éjszakai áram. Az energiagazdálkodással foglalkozó energetikusok az áram- és gázszolgáltatóknál elemzik a fennálló jelenségeket és a várható tendenciákat, amely alapján kialakítják a források és a készletek optimális kihasználását és biztosítását.


A szócikkhez társított címkék:
energiagazdálkodás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink