Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A növények közül főként a fafajok voltak legkorábban alkalmasak energetikai célokra, de ezek hasznosítására a legtöbb növény is alkalmas.

Vannak kifejezetten energetikai céllal termesztett növények, amik olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amik kedvezőbb adottságúak erre nézve.
Ezek a növények lehetnek lágy és fásszárúak is, a különösen erre a célokra termesztett növények általában gyorsan növekednek, könnyen betakaríthatóak és jó tüzeléstechnikai tulajdonságokkal rendelkeznek.


Felhasználása lehet azonnali eltüzelés, a tüzelő berendezésekhez alakíthatóvá lehet tenni az energianövényt. Átalakíthatóak még folyékony állapotú motorhajtóanyaggá is.
Biogáztermelő berendezésekben gáz halmazállapotúra hozhatóak a növényi, vagy más szerves alkotókat tartalmazó hulladékok is, majd ezt a gáznemű anyagot könnyen felhasználhatják fűtésre, vagy áramtermelésre is.


A szócikkhez társított címkék:
energetika , energianövény
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink