Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az Eurogate Európa legnagyobb passzívház-építési programja, amely Bécsben öltött formát. A program keretében 2011 őszéig 842, majd a második fázisban további ezer passzívház-technológiával épülő lakás, valamint iroda létesül.


Az építésre kijelölt terület az egykori Aspang vasútállomás telke az osztrák főváros harmadik, Landstrasse nevű kerületében. Az építkezés összköltsége 103 millió euró (27 milliárd forint). A főváros több mint 40 millió euróval (10,5 milliárd forinttal) támogatja a programot.


Az olyan társasházakban, amelyek rendelkeznek passzívház minősítésekkel a bérlők évi 230 euróval (61 ezer forint) kevesebb fűtésdíjat fizetnek, mint egy alacsony energiaigényű lakásban, az éves szén-dioxid kibocsátás is mintegy 500 kilogrammal kevesebb.

Bécsben jelenleg 12 passzívház van, összesen 1150 lakással. Magyarországon összesen három minősített passzívház van, és ezek mindegyike családi ház.


A szócikkhez társított címkék:
passzívház
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink