Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fűtőkábel fűtésre, jégolvasztásra használatos szigetelt villamos vezető. Fűtésnél használva a csőhálózatot be kell építeni a padlóba, falakba. A padlófűtés akkor érvényesül igazán, ha nincsen rajta szőnyeg, illetve arra érdemes még figyelni, hogy nem a falfűtéses házaknál nem verhetünk be bárhová szöget, figyelni kell a csőhálózatra.

Sok előnye van azonban a fal-, és a padlófűtésnek. A kellemesen meleg padló és a falak jelentősen megnövelik a hőérzetünket, ami által több fokkal csökkenthetjük a szoba valós hőmérsékletét azonos komfort mellett.
A padlófűtés nagyon jó azoknak, akik kedvelik az egyszerű, könnyen használható megoldásokat. Nagyon jó hatásfokú fűtési rendszer. Optimális energiafelhasználás érhető el vele, ugyanis az előre programozható termosztáttal előre be lehet állítani, hogy mikor, melyik helyiséget szeretnék fűteni.
Alacsony a beruházási költsége, könnyen szerelhető. Leginkább kiegészítő fűtésként szokták alkalmazni konyhákban, fürdőszobákban, hidegpadlójú helyiségekben. Alkalmas időszakos fűtésként nyaralókban, vagy más fűtési rendszer mellett átmeneti időszakokban. Lakások, irodák, üzlethelyiségek esetében kizárólagos fűtésként is alkalmazható, mind a padló-, mind pedig a falfűtéses változata.
Előnye az elektromos kábeleknek, hogy nem csak belső térben, hanem külső térben is lehet használni. Egyre elterjedtebb a autóbehajtók, lépcsők, járdák, ereszcsatornák jégtelenítése, illetve vízvezetékek elfagyás elleni védelme.
 

Előnyei még:

 

  • nem igényel karbantartást,
  • széles termosztát-választék,
  • nincs mozgó, kopó alkatrész,
  • kis helyigény,
  • nem szükséges kazánhelyiség, kéményrendszer,
  • igénytől függően minden helyiség külön szabályozható,
  • nincs környezetre és egészségre ártalmas károsanyag-kibocsátás.


 


A szócikkhez társított címkék:
fűtés , költségmegtakarítás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink