Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A fűtőszőnyeg egyszerűen a padlóra helyezhető és a hálózatba bedugva nagyon gyorsan fel is melegszik. Könnyen elhelyezhető például íróasztal alatt, TV-fotel előtt, mellékhelyiségekbe stb.
A fűtőszőnyeg kellemesen melegíti a lakótér láb felőli hideg zónáit, egészséges és energiatakarékos megoldás. Nagy teljesítménnyel működik, így a gyors hőleadás következtében hamar jóleső meleg-érzetet ad, gyorsan javít hőérzetünkön. Strapabíró, jól bírja az igénybevételeket.
Sokszor jobb és gazdaságosabb az elektromos fűtés használata, attól függően, hogy kizárólagos vagy kiegészítő fűtésről van e szó. Kizárólagos fűtésre általában olyan helyeken használják, ahol nem, vagy nagyon nehezen lehetséges a fűtési rendszert kiépíteni (pl. nyaraló, hétvégi ház).
Kiegészítő fűtésként nagyon sokoldalúan lehet felhasználni, például konyhában, mellékhelyiségben, fürdőszobákban stb. Előnye még, hogy nem kell az egész lakásban bekapcsolni a fűtést átmeneti időszakokban a hűvösebb napokon, hanem ilyenkor önállóan is be lehet kapcsolni.

A fűtőszőnyeg tehát nem más, mint egy hálóra szerelt vékony fűtőkábel. A fűtőszőnyeg a járólap alá, flexibilis ragasztóba építhető, így csak pár m2 helyet foglal el. Beépítéséhez egy sima aljzat és a közelben egy 230 voltos csatlakozási lehetőség szükséges. Burkolatként bármilyen hidegburkolat megfelel, viszont a melegburkolatoknál (ilyen pl. a laminált padló is) figyelni kell arra, hogy a gyártó cég által padlófűtésre ajánlott típust vásároljuk.

Fontős előnye, hogy rengeteg féle termosztát közül lehet választani a beépítés módjától és a felhasználói igényektől függetlenül, így szinte tökéletesen szabályozható. Leggyakrabban az olyan készüléket használják, ami padlóérzékelővel van ellátva, így a padló hőmérséklete alapján lehet szabályozni a fűtést. Létezik azonban olyan típus is, amely az egész helyiség hőmérséklete alapján kapcsol be, illetve a kettő kombinációja, ami a levegő és a padló hőmérsékletét is egyaránt figyelembe veszi. Olyan termosztát is kapható, ami időkapcsolóval van ellátva, így a hét minden napjára programozható.
Ha megfelelően szerelték be, akkor hosszú élettartamú, karbantartást nem igénylő fűtés lesz az eredmény.
 


A szócikkhez társított címkék:
fűtés , költségmegtakarítás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink