Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Szakemberek hozzáértése szükséges a gázkészülékek karbantartásához. A legbiztosabb, ha minden fűtési szezon előtt ellenőrzik. Ugyanis lehet, hogy a készülék látszólag hiba nélkül működik, azonban a működése közben az égőn rengeteg levegő halad át, ami az égéshez szükséges. Így a levegőben lévő szennyező anyagok, por, illetve a gáz égetése során keletkező szennyezők mind lerakódnak a készülékben. A karbantartás során ezeket a szennyeződéseket szükséges eltávolítani.

 

Ha szennyezett a készülék az égés elégtelenebb, és így sokkal több korom, szén-monoxid, szén-dioxid és nitrogén-oxid távozik a füstgázzal, ami nagymértékben szennyezi a környezetet. A korom lerakódása a készülékben alacsonyabb hatásfokot eredményez, emiatt magasabb gázfelhasználás tapasztalható, ami a folyamatosan emelkedő gázszámla mellett nem kedvező. Ha extrém elhasználódásról van szó, akkor a készülék hőcserélője teljesen elrakódik, és ilyenkor a füstgáz visszaáramlás veszélye is fennáll, ami jelentősen veszélyezteti a felhasználó egészségét és életét.


A szócikkhez társított címkék:
gázkészülékek , javítás , karbantartás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink