Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Komfort Kártya egy, az E.ON Vállalatcsoport által kibocsátott kártya alapú elszámoló eszköz, mely használatával az előrefizetős árammérővel (más néven [előfizetős villanyóra]?) rendelkező E.ON ügyfelek feltöltőkódot vásárolhatnak, illetve a jelenleg postai csekkel fizető lakossági ügyfelek lekérdezhetik és befizethetik gáz-, illetve villanyszámláikat. A Magyarországon egyedülálló fejlesztés kényelmes és praktikus megoldást kínál: a befizetést összeköthetik a szokásos napi vagy heti bevásárlással, hosszabb nyitva tartási időben, tehát akár az esti órákban vagy hétvégén is, a postai sorban állás elkerülésével, ugyanakkor a banki átutalásnál felmerülő plusz költségek nélkül.
 
A Komfort Kártya az alábbi számlák befizetésére használható:
  • Gáz- vagy villanyszámla (ha van rajta részletfizetés vagy felszólítás, akkor is lehetőség van a befizetésre)
  • Kamat
  • Felszólítási díj
Részfizetés vagy túlfizetés nem lehetséges, csak a számla/számlák teljes nyitott összege fizethető ki.
Használható az E.ON egyetemes szolgáltatási területének teljes egészén, elfogadóhelyek jelenleg az ország több mint 600 üzletében működnek.
Folyamatosan bővülő, településenként kereshető listájuk megtalálható: http://www.eon.hu/eon.php?id=1,3,7#elfogadok
 

A Komfort Kártya rendszer működése

Az E.ON ügyfelei számára a Komfort Kártyával lehetőség nyílik arra, hogy az elfogadóhelyek listáján szereplő üzletekben a pénztárnál elhelyezett kártyaleolvasón az eladó segítségével megjelenítsék ügyféladataikat, és a kívánt mérő vagy számla kiválasztása után feltöltőkódot vásároljanak, vagy kifizessék esedékes számláikat, egyszerre akár többet is. 
A sikeres tranzakció feltétele, hogy a kártya első használatakor, azaz az aktiváláskor ahhoz/azokhoz a villanyórá(k)hoz vagy fogyasztási hely(ek)hez tartozó Partnerszámot (akár többet is) hozzárendeljék a kártyához, ami(k)hez a későbbiekben ezt a fizetési módot használni szeretnék.
A Partnerszám az E.ON által kiküldött villany- vagy gázszámla bal felső részén található 10 jegyű szám.
A befizetésről a kártya használója egy bizonylatot kap, amin szerepel a befizetett összeg, és – előrefizetős mérő esetén – a feltöltőkód is.
 

A Komfort Kártya beszerzése

Az E.ON azoknak az ügyfeleinek akiknél előrefizetős mérőt szerel fel, automatikusan Komfort Kártyát küld ki az előrefizetések teljesítéséhez – a kártyát a mérőt telepítő szerelő viszi ki és adja át. Ezt az első használatkor aktiválni kell a Partnerszámmal.
A postai csekkek kiváltására használt kártyát legegyszerűbben az elfogadóhelyeken lehet kérni – itt a kártyaleolvasó terminálon a kártyához egyből hozzárendelik az ügyfél által megadott Partnerszámo(ka)t.
A kártya igényelhető továbbá SMS-ben, telefonon, valamint interneten az ügyfélszolgálatnál. Ezen igénylések után a névre szóló kártyát postán, használatra készen küldik ki, külön aktiválásra már nincs szükség.
Az elveszett vagy megrongálódott kártya a fentebb leírt beszerzési módokon (az elfogadóhelyeken is) pótolható.
 
 
Forrás: www.eon.hu


A szócikkhez társított címkék:
E.ON , komfort kártya , villamos áram , villamos energia
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink