Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A malom egy olyan létesítmény, aminek működéséhez valamilyen energia szükséges. Hagyományosan szél- vagy vízi energiát használnak fel a szilárd anyagok őrlésére, vagy ha ezekre nincs lehetőség, akkor állati erőt vonnak be a szárazmalmoknál.

Attól függően, hogy milyen energiát használunk hozzá, megkülönböztetjük a vízimalmot, a hajómalmot, az ár-apály malmot és a szélmalmot. Amihez állati erő szükséges, szárazmalomnak hívjuk, az emberi erővel hajtott malom a taposó- és kézimalom, illetve a tüzelőanyaggal működtetett malom a gőzmalom.

Felhasználásuk szerint lehet papírmalom, kovácsmalom, lőpormalom, paprikaörlő-malom, szivattyúmalom, gabonaörlő-malom, fűrészmalom vagy kallómalom.

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink