Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Zerohouse-nak nevezzük az olyan házakat, amely saját maga generálja a villamos energia ellátását a nagy hatásfokú napelemek segítségével. Ha teljesen feltöltődött napenergiával, a ház villamos hálózata képes lesz egy teljes hétig hatékonyan működni, egyetlen napsugár nélkül is akár. A ház központi laptophoz csatlakoztatott szenzorok segítségével képes kiszolgálni a lakók igényeit. 

 

A vízellátásról egy 2700 gallonos tartály gondoskodik, amely összegyűjti az esővizet, ez pedig a gravitáció által eljut az otthon más részeire is, így tehát nincs szükség elektromos szivattyúra. A szerves hulladék egy emésztőgödörbe kerül, ami a ház alatt található. Így komposzt lesz belőle, amit csak kétszer kell üríteni évente.
A Zerohouse amellett, hogy fenntartható, nagyon komfortos is. Minden ház tartalmaz egy nappalit, konyhát, fürdőszobát, két hálószobát, illetve beépített bútorokat tökéletes tárolási lehetőségekkel. Állítható LED világítást szereltek a falba és a mennyezetbe. Ezek élettartama 100 000 óra, akár nonstop használat mellett is.
 


A szócikkhez társított címkék:
zerohouse
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink