Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A manapság használatos akkumulátorok előállításánál rengeteg hasznos [erőforrás]?t használunk fel. Az egyik környezetkímélő megoldást a napelemek jelentették, de most kitaláltak egy egészen más lehetőséget is.

 

Daizi Zheng tervezte meg a zöld telefonkoncepciót, amiben az akkumulátort kiváltja egy bioakkumulátornak nevezett szerkezet, ami sem gyártásában, sem használatában nem szennyezi a környezetet és hulladék sem lesz belőle amikor feleslegessé válik.

 

Ez az akkumulátor cukorból állítja elő az energiát. Semmilyen környezetkárosító anyagot nem hagy maga után hátra. Miután már a bioelem nem üzemképes, csak víz és oxigén marad, tehát a bioelem teljes egészében lebomlik a környezetben.


A szócikkhez társított címkék:
akkumlátor , alternatív energia , cukor , erőforrás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink