Már 641 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


CNG – sűrített földgáz, folyékony halmazállapotú szénhidrogén gázok elegye, amelynek az alapanyaga a bányászott földgáz. 

Gépjárművek üzemanyagaként, illetve fűtésre használják. Nemzetközi jelölése a sűrített földgáznak (Compressed Natural Gas). Magyarországon az 1980-as években dolgozták ki a technológiáját.

 

LPG – cseppfolyós gáz, autógáz, halmazállapotát tekintve folyékony szénhidrogének elegye. (Angolul: Liquefied Petroleum Gas).

Nem a megújuló energiaforrások egyik fajtája, hanem hulladék anyag, tehát olyan melléktermék, ami a bányászott nyers földgáz és a nyersolaj finomítása során keletkezik.

 


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági és pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár pókerenciklopédia