Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A megújuló energiaforrás egy olyan természeti jelenség és közeg, amelyből energia nyerhető és folyamatosan újratermelődik. Olyan természeti erőforrások, melyekkel kielégíthető az emberiség gazdasági szükséglete.

Ezek a források nem okoznak káros hatásokat a környezetre, mint a levegőszennyezés, vízszennyeződés, vagy az üvegházhatás, úgy, mint a fosszilis tüzelőanyagok, mint az atomenergia, a kőolaj, földgáz vagy a kőszén. Ráadásul ezek végesnek tekinthetőek.

A geotermikus energia a Föld mélyén zajló radioaktív folyamatokból származik, a többi közvetlenül, vagy közvetetten a nap energiájából származnak.

Legfontosabb megújuló energiaforrások a napenergia, vízenergia, szélenergia, geotermikus energia és a biomassza.

 


A szócikkhez társított címkék:
elektromosság , zöldenergia
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink