Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Köztudott tény, hogy a fosszilis tüzelőanyagok készlete nem lesz képes lefedni az emberiség energiafüggőségének szükségleteit, és ennek következményeképpen meredeken emelkedő energia árakkal kell szembenéznünk.

 

Egyetlen megoldás, ha jól és tudatosan gazdálkodunk a még meglévő készletekkel, vagy bevezetünk más energiaforrásokat is az energiafogyasztásunkba.


Az egyik dolog, amit konkrétan tehetünk nem a fény, hanem a világítási költségek visszafogása anélkül, hogy ez túlzottan észrevehető lenne.
Az EMU (Electro Magnetische Umwandlung- elektromágneses átalakító) működése olyan német technológián alapszik, melynek folyamán átlagosan 25-40%-os, vagy akár 50%-ot is megtakaríthatunk a világítási költségeken.


Ezt a világítási rendszert optimalizálásra tervezték, szünetmentesen működtethető az elektromágneses feszültség-átalakító elvnek köszönhetően.
A készülék működése során a gyújtási folyamat befejeztével a lépcsőzetesen előre beállítható értékre csökkenti a villamos feszültséget, és mivel a gáz-kisülésű világítótestnek a gyújtási idő után működéséhez csökkentett feszültség is elég, így a különbözet a megtakarítás.


A szócikkhez társított címkék:
EMU , energiatakarékosság , megtakarítás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink