Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az energiaerdő lehetővé teszi az energiaköltségek csökkentését, saját tűzifa kitermelését,  területarányos jövedelmezőség elérését.
Ahol nem volna gazdaságos mezőgazdasági tevékenységet folytatni, az energiaerdő esetében ezek a területek is művelhetőek.

A telepítés költségei a legnagyobbak, utána viszont minimális ápolási munkával újraültetés nélkül is általában ötször kitermelhető.
Akkor érdemes energiaerdővel csökkenteni az energiaköltségeket, amennyiben olcsóbb az előállított energia az egyéb hozzáférhető energiaforrásoknál, ha hosszú távon is igény lehet az apríték felhasználására,  és ha hosszú távon rendelkezésünkre áll a művelendő terület.
 
Az energiaerdők hosszú távon biztosíthatják a biztonságos, kiszámítható, fosszilis tüzelőanyagoknál olcsóbb energiaellátást.

 


A szócikkhez társított címkék:
költségmegtakarítás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink