Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Az energia az életünk egyik alapfeltétele, fenntartása és fejlesztése saját létfenntartásunkhoz elengedhetetlen. A biológiai élethez is nélkülözhetetlen a külső energia, a növények fotoszintézissel, a baktériumok természetes kémiai úton jutnak a szükséges energiákhoz. Környezetünk és saját érdekünket is szolgálja, ha az energiát ésszerű keretek között, tudatosan használjuk fel, ha a meglévő forrásokkal takarékosan bánunk.

Párhuzamban növekedik a komfort és a külső energia igénye, az ettől való függés más lehet a különböző társadalmi körökben.

A fosszilis energiahordozók kritikus csökkenése megkívánja a felelősségteljes energiafelhasználást, amit az energiafejlesztés hivatott segíteni, ám ezt nagyban befolyásolják a környezeti hatások, mint például az éghajlatváltozás.

 


A szócikkhez társított címkék:
energia , energiafejlesztés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink