Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A napi házimunka része a sütés-főzés, így elengedhetetlen, hogy sok időt töltsünk a konyhában. Az igazi szakács vagy háziasszony nem csak az ételekkel, de az energiával is jól bánik.

Érdemes befektetni a drágább, de megtérülő energiatakarékos konyhai eszközök vásárlásába. Ilyen a kukta, amiben hamarabb elkészül az étel kisebb energia felhasználásával is. A kiválasztásánál fontos szempont a mérete, hogy illeszkedjen a család és a gőzégő nagyságához is.

Az ideális sütő és tűzhely vásárlásánál fontos a hatásfokuk, hogy milyen mértékben hasznosítják az elégetett földgázt.  Célszerű földgázüzemű, légkeveréses sütő mellett dönteni, ami egyenletesen süt, kevés energia-igénybevételével.
Fedő használatával csökkenthető az energiafogyasztás, és az illatanyagokat is bezárhatjuk így vele az edénybe.

 

Praktika a sütésnél:  Csak akkor melegítsük elő a sütőt, ha azt előírja a recept, és az ajánlott sütési idő vége előtt már 8-10 perccel is kikapcsolhatjuk. Győződjünk meg a sütéskor mindig arról, hogy a sütőajtó jól záródik-e, mivel sok energiát veszítünk, ha minimálisan is nyitva hagyjuk.

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink