Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Energiatudatosság otthon
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2010-11-10 17:26:37
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

 A nyugat-európai államokhoz képest a hazai lakosság energiatudatossága jóval kisebb. Az összes felhasznált energia 30%-át a háztartások fogyasztják el. Fontos a környezettudatos életmód, ennek pedig az első lépése, ha kevesebb energiát veszünk igénybe.


Sokat tehetünk az energia-megtakarítás érdekében; számos olyan apró praktika létezik, ami az életkörülményeket, az elvárt komfortot és esztétikai igényeket változatlanul hagyva, csak a hogyanját és mikéntjét formálja tudatosabbá.


Ilyen például, ha a lakás hőmérsékletéből csak 2 Celsius fokot csökkentünk, máris az energiával együtt 20 ezer forintot spóroltunk meg egy évben.
Elektromos készülékeink áramtalanításával 5-6000 Ft költségmegtakarítást érhetünk el évente.
Alacsony hőfokon történő mosással is jelentős energiát és pénzt spórolhatunk.

A körültekintő tájékozódás elengedhetetlen, hogy mindig naprakészek legyünk az energiahatékonysági módszerekben.

 


Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink