Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Hűtő-fűtő klímarendszer, amely kompresszor helyett a víz fűtő és hűtő hatását használja fel. Jól használható nagyobb családi házak vagy irodaépületek hőmérsékletének szabályozására.

Kialakítása a split klímák beltéri egységeivel egyezik meg. Legelterjedtebb a parapett változat, de létezik oldalfali, légcsatornás, kazettás, illetve mennyezeti kialakításban is. Hűtött vagy fűtött víz kering az egységekben, amelyek a beszerelt ventillátorok segítségével hatékonyabban szabályozzák az adott helyiség levegőjének hőmérsékletét. Ráköthető olyan nagy központi rendszerekre is, amelyeknél megoldható a fűtés kazánnal, a hűtés pedig folyadékhűtővel.

 

Források: Klimanovum, Geotermikus

 


A szócikkhez társított címkék:
fűtés , klíma
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink