Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


(mérőállás diktálás, átalány éves elszámolással)

 

Mérőállás diktálás:
Mérőállás diktálás esetén a havi elszámoló számlán található időpontban kell az ügyfélnek az aktuális mérőállást eljuttatni a szolgáltatóhoz.
Ennek előnye, hogy a kiállított számla összegét pontosan az adott havi [fogyasztás]? határozza meg.
Amennyiben a meghatározott időn belül nem történik meg a diktálás, akkor a szolgáltató a számlát, becsült mérőállás alapján állítja ki.
Mérőállás diktálásának módjai:

  1. Online: a mérőállást a szolgáltató weboldalán keresztül egy regisztráció után tudjuk rögzíteni a rendszer által kért adatok megadásával. Ehhez csupán internetkapcsolatra és egy email fiókra van szükség.
  2. Telefonon: vezetékes telefon esetében a szolgáltató által erre a célra megadott telefonszámot kell tárcsázni és az automata hangutasításait követve a készülék nyomógombjainak segítségével rögzíthetjük a kért adatokat.
  3. SMS: mobiltelefonról, egy előre meghatározott üzenetszerkesztési mód alapján rövid szöveges üzenetben rögzíthetők a mérőállási adatok.

Átalány éves elszámolással:
Amennyiben az ügyfél az átalány elszámolási módot választja, úgy minden hónapban a szolgáltató által meghatározott összeget kell befizetnie, ami hónapról hónapra hasonló átlagos nagyságú összeget jelent. A mérőállás leolvasása ebben az esetben évente egyszer történik. Abban az esetben, ha a befizetett összeg az éves leolvasás után nem éri el a fogyasztás összegét, akkor a különbözetet a szolgáltatónak be kell fizetni. Amennyiben az általunk átalányként befizetett összeg meghaladja a fogyasztás összegét, akkor a szolgáltató számunkra jóváírja azt.

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink