Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A talajjal határos falszerkezetek függőleges felületeit a talajból támadó vagy a leszivárgó felszíni vizek ellen védő szigetelés.

 

 

Két lehetőség van erre:

  • az egyik az, hogy először egy teherhordó falat készítjük el, amelyet simító vakolattal látunk el, erre készítjük el a függőleges szigetelést, amely elé szigetelés védő falat húzunk úgy, hogy a téglafal és a szigetelés közé habarcsot helyezünk,
  • a másik pedig az, hogy a szigetelést tartó falra készítjük el a szigetelést, majd a 4 cm távolságban lévő szerkezeti fal, és a szigetelés közé folyamatosan habarcsot helyezünk.

 

Akkor van szükség erre a szigetelési módra, ha az épület alápincézett, és a falazatot a felszín alatti vizek támadják. Ha csak kisebb mennyiségű vizesedés megakadályozására van szükség, akkor egy utólagosan készülő függőleges falszigetelés is elég lehet.


A szócikkhez társított címkék:
falszigetelés , szigetelés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink