Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A lábazat biztonságos és gazdaságos hőszigetelése

 
A homlokzati hőszigetelés mellett nagy figyelmet kell fordítani a lábazat hőszigetelésére is, hiszen ha tökéletesen leszigeteltük a homlokzatot, azonban a lábazatot nem, akkor az egész hőszigetelésünk nem ért semmit. A homlokzati szigeteléstől eltérően a lábazat esetében a környezeti hatásoknak ellenállóbb anyagokat kell használnunk. Egy passzívház esetében mindent előrelátóan és maximális gondossággal megtervezni és kivitelezni is, hiszen így érhetjük el a kívánt célt.
 
Hasznos tanácsok a lábazat hőszigeteléséhez:
 
1. A speciális ragasztót keverjük el vízzel a megfelelő állag eléréséig.
2. A zártcellás polisztirol lapokat pontszerűen beragasztózzuk, különösen ügyelve arra, hogy a széleik is kapjanak elegendő ragasztót. Ráhelyezzük a falfelületre, kötésben és síkban is beállítjuk a lapokat egyesével. 
3. Dübelekkel erősítsük meg a tartást. Négyzetméterenként 6 db dübelt használjunk fel. Ügyeljünk rá, hogy a vízszigetelés fölött végezzük ezt a műveletet.
4. Miután megkötött a ragasztó, csiszoljuk simára a polisztirol lapokat.
5. Ragasszunk élvédő profilt a sarkokra.
6. Hordjuk fel a ragasztót a hőszigetelő lapokra, majd ágyazzunk bele üvegszövetet és simítsuk el rajta a ragasztót. Itt 10-20 cm átfedést kell biztosítani.
7. A glettréteg száradása után jöhet a felületre a vékonyvakolat alapozó, amit teddyhengerrel vagy ecsettel vihetünk fel a leghatékonyabban.
8. Végső rétegként jön a színes díszítő lábazati vakolat, amit glettvassal hordjunk fel a lábazatra.
 


A szócikkhez társított címkék:
hőszigetelés , lábazat
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink