Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A polisztirol az építőiparban (is) használatos műanyag szigetelőanyag. Kiváló hőszigetelő tulajdonsága és gazdaságossága miatt igen népszerű.

A hagyományos, expandált polisztirol hab (EPS) tömbbé formázott, kőolaj alapú termék.
A modernebb technológiával készülő extrudált hab (XPS) speciális granulátumból készül. Legfontosabb tulajdonsága a zárt cellás anyagszerkezetből adódó alacsony, szinte elhanyagolható vízfelvétel. Hővezetési tényezője, vízfelvétele és nyomószilárdsága lényegesen jobb, mint az EPS-é, ezért ezzel a szigetelőanyaggal az építkezés során minden elképzelés megvalósítható. A hab alkalmazása rendkívül kifizetődő a vízbehatásnak kitett helyeken (pl.[lapostető]?, talajban lévő vízszigetelés), nagy terhelésű hőszigetelt födémszerkezetben, [zöldtetőkön]? és ipari padlókon.
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink