Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A legújabb infravörös hőtechnikával, a hőkamerával láthatóvá tehetjük a láthatatlant, állapotfelvétele által megkapunk egy hőtérképet, ami rengeteg információt nyújt az adott épületről.

 

Az épületek falai választják el egymástól a külső és a belső hőmérsékletet, mivel ezek anyaga és minősége különbözhet, így másképp vezetik a hőt a falakon keresztül. Az is megfigyelhető, hogy akár egy sarok mekkora külső felülettel érintkezik és mennyire összpontosul ott a hőhatás.

 

A helyiségek egyes felületei, mint a falak, a padló és a mennyezet meghatározóak lehetnek a komfortérzetünk szempontjából is. Így a megfelelő hőszigetelés energiát takarít meg és befolyásolja a hőérzetet, az egészséget, vagy életminőséget a helyiségben tartózkodók számára.

 

A hőkamerával készített hőfényképeken láthatóak a különböző hőmérsékletek és az egyes szerkezeti hibák is. Így tudunk arra következtetni, hogy hol szökik el az épületből a meleg, hol rossz a szigetelés, vagy hol vannak hőhidak.

 

Mindazoknak ajánlott a hőkamera általi hőtérkép elkészíttetése, akik takarékoskodni szeretnének az energiával, akik lakásvásárlás vagy felújítás előtt állnak, és még időben felfednék az épület eltitkolt, vagy rejtett hibáit, vagy akik a penészedés okára szeretnének rájönni.

 

A hőkamerás vizsgálattal sok hiba forrására rájöhetünk gyorsan és olcsón, hiszen így könnyedén beláthatunk egy épületi falszerkezetbe.
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink