Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Hőszigetelés

 

Hosszú élettartamú és magas páraáteresztő képességű hőszigetelést kell rakni egy passzívház homlokzatára.  Az amúgy jótékony dús növényzet (pl.: [zöldtető]?) hatására gyakran előfordul a gombatelepek megtelepedése vakolaton, a megrepedt vakolaton be tud szivárogni a víz és feszítő munkájának következtében a rétegek közti tapadás nem lesz kielégítő, így csökken a hőszigetelési képessége a falnak. Ezt megelőzendően fokozott figyelemmel kell eljárni a homlokzat hőszigetelésénél. Ezzel sok energiát és pénzt spórolhatunk meg, tekintettel a gáz árára és a környezetre.

 

Fontos tudnivalók a homlokzati hőszigeteléssel kapcsolatban:

 

1. Magasnyomású vízsugárral tisztítsuk meg a homlokzatot.

2. Marógéppel marjunk 15x15cm, illetve 30x30cm négyzethálót a homlokzatba.

3. Rögzítsünk lábazati profilt a felületre.

4. Hordjuk fel a bemart, megtisztított homlokzatra teljes felületében a speciális ragasztót kb. 6-8 mm vastagon. Egy fogas glettvassal dolgozzuk át a felületet.

5. A még friss ragasztóra helyezzük fel a hőszigetelő lapokat, ami lehet [ásványgyapot]? vagy polisztirol úgy, hogy kötésben legyenek egymással a lapok és a szélek egymáshoz ragasztómentesen csatlakozzanak.

6. Miután megkötött a ragasztó a lapok alatt, dübelezzük őket. Négyzetméterenként 6 db STR csavaros dübelt használjunk.

7. Csiszoljuk és pormentesítsük a hőszigetelő lapokat.

8. A felületre hordjunk fel 5mm vastagon ragasztót és ágyazzunk bele durva üvegszövet hálót. A nyílászárók sarkainál szükség van a diagonális megerősítésre is. Az élek átfedésénél 20 cm, normál esetben pedig 10 cm átfedéssel dolgozzunk.

9. A felhordott ragasztóréteg teljes kiszáradását követően jöhet a felületre a vékonyvakolat alapozó. Ennek 24h a száradási ideje.

10. A megszáradt, alapozott felületre hordjuk fel a vékonyvakolatot és alakítsuk ki a homlokzat struktúráját. Itt már semmi sem szab határt az elképzeléseinknek.

11. Alkalmazhatunk még egy rétegnyi fedővakolatot vagy nemesvakolatot is, a biztonság kedvéért.


A szócikkhez társított címkék:
hőszigetelés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink