Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A [hőszivattyú]?k többsége kompressziós elven, kis részük abszorpciós elven vagy ezek kombinációjával működik.

Hőforrás szerint lehet:

  • A talajkollektoros rendszer, aminek segítségével 20-30 wattnyi energiát nyerhetünk négyzetméterenként. Ennek nagysága függ a talaj hővezetésétől, nedvességtartalmától és az esetleges talajvíztől.
  • Masszív abszorber (beton építmény), aminek segítségével a levegő, talaj, esővíz hőjének átvételében, a napsugárzást közvetlenül is tudja hasznosítani.
  • A talajvíz-kútból búvárszivattyúval nyert víz hőjének elvonása után a vizet vagy egy másik kútba, vagy felszíni vízbe vezetik, vagy elszivárogtatják földbe fektetett dréncsöveken át. A talajvíz állandó hőmérséklete és jó hővezető-képessége révén ideális hőforrás.
  • A külső levegő ventillátorokkal kerül beszívásra, amit a [hőszivattyú]? hűt le.

Funkciója lehet fűtés, melegvíz-készítés és hűtés.
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink